В продължение на 4 дни на терените на гимназия "П.К Яворов" с изкуствено тревно покритие и в с. Самуилово с естествено тревно покритие ще премерят сили отборите на Беласица (Петрич), Мечетата (Петрич), Спортвилаж (Сандански), Пирин (Благоевград) и Възраждане 2020 (София).

Всички отбори ще бъдат с футболисти набор 2009 и 2010 година.

Рорени 2009 Набор 2010
Възраждане 2020 (София) Възраждане 2020 (София)
Беласица (Петрич) Беласица (Петрич)
Мечетата (Петрич) Мечетата (Петрич)
Спортвилаж (Сандански) Спортвилаж (Сандански)
Пирин (Благоевград) Пирин (Благоевград)

 

Пандемията от коронавируса попречи в турнира да вземат участие отбори от Северна Македония и Гърция, които изявиха желание за това.

Амбициите на общинското ръководство на град Петрич и лично на кмета Димитър Бръчков са турнирът да стане ежегоден и международен.

Всички срещи ще бъдат ръководени от арбитри от петричката съдийска колегия. На отборите, заели първите три места, ще бъдат връчени купи и съответно златни, сребърни и бронзови медали.

Заелите 4 и 5 място ще получат плакети за участие. Ще има и индивидуални награди за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-полезен играч и голмайстор на отбора.

Очакват се гости, сред които първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов и председателят на ЗС на БФС Валентин Чекъров.

Турнирът е включен в календара на БФС за 2021 година и цялата организация е дело на община Петрич.

Футболният турнир Петрич Къп ще стартира в четвъртък от 10 часа на терена в гимназията със срещата между отборите на Пирин (Благоевград) и Възраждане 2020 (София), набор 2010 година.

Веднага след това на терена ще излязат Пирин (Благоевград) и Беласица (Петрич), набор 2010.

Мечетата (Петрич) - Спортвилаж (Сандански), набор 2010, ще играят след тях и Пирин (Благоевград) - Възраждане 2020 при набор 2009.

 

 


Loading Conversation